Ciuperci la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 100 g margarina
  • 6-7 boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata si de preferinta se scot coditele (din care se poate face o tocanita sau o ciulama sau un pilaf) si se aseaza intr-o tava. Peste ele se toarna vinul, apa, boabele de piper, se pune margarina si se potriveste de sare.

Se dau la cuptor si se lasa pina scade sosul iar ciupercile se inmoaie si devin zemoase.

Din cind in cind se verifica si, dupa gust, se mai poate adauga vin sau margarina, in functie de sosul pe care il dorim.

Se servesc calde. Daca ramin pe a doua zi, se pot incalzi din nou, sunt la fel de bune.

Se poate folosi si unt in loc de margarina, daca dorim ca sosul sa fie mai consistent.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise