Ciuperci surpriza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina
  • 300ml lapte
  • 50gr drojdie
  • 1 cutie pate de ficat
  • 50ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga uleiul, galbenusurile si faina; se amesteca, la inceput cu o lingura de lemn pana se amesteca ingredientele, apoi se framanta cu mana 5-10 minute, se acopera cu un servet si se la sa creasca intr-un loc caldut o ora.

Din 2/3 din aluatul rezultat se fac bile rotunde de diferite dimensiuni. Din restul aluatului se fac bastonase cilindrice mai late la un capat, simuland piciorul unei ciuperci. Se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, se lasa cca 10 minute si se ung cu ou. Chiflele rotunde se presara cu la mijloc cu mac si se coc la foc potrivit 20-30 minute. Dupa ce s-au racit, cele rotunde se scobesc la mijloc, pe partea lata si se umplu cu pate de ficat. Piciorusul se taie in doua in lungime si se unge cu pate de ficat, se reunesc jumatatile si se infing in palarioara ciupercii.

Rezulta 10-15 bucati de diferite marimi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise