Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 13-14 ciuperci mai mari
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei kapia
  • 3 crengute marar verde
  • 2 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 3-4 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare.

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.

Ardeiul kapia il taiem bucatele, iar cozile ciupercilor le tocam.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam legumele si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam 1/2 cana cu apa.

Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand este gata, punem pasta de tomate, mai lasam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia deoparte, adaugam mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile si cu o lingurita punem umplutura.

Deasupra presaram cascaval ras.

Introducem ciupercutele in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc deasupra, dar totodata incercam si ciupercile cu o fruculita sa vedem daca sunt bine patrunse.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si sunt gata de servit! Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise