ciupercute cu orez si cartofi nature

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • 2 castraveti murati
  • frunze partunjel
  • jumate de kg ciuperci
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana orez
  • 2 carnaciori
  • piper
  • vegeta
  • pentru cartofi nature
  • 5 cartofi
  • vegeta
  • ulei

Mod de preparare

se toaca ceapa marunt,carnaciori rondele,castraveti cubulete,cipercile se spala bine se curata de si se taie in 4

Intr-o oala potrivita se pune un pic de ulei peste care se adauga ceapa si se lasa la calit,dupa care se adauga ciupercile acestea lasa apa se lasa la foc pana aproape scade,apoi adaugam carnaciori si partunjelu si lasam circa 5 min,in acest timp se adauga piper,vegeta.Cand a scazut se ia de pe foc se adauga samtana si castraveti se amesteca bine.Orezul il fierben separat dupa care il scurgem de apa si il adaugam peste compozitie.

Cartofi nature

Cartofi se curata de coaja se spala si ii taiem ca cartofi pai numai k intro varianta mai groasa de obicei se taie in 4 se pun la fier dupa ce au fiert ii stoarcem de apa ii stropim cu ulei si punem vegeta

pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise