Clatita - rulada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua,
  • 125 gr. faina alba,
  • 500 ml. lapte dulce,
  • 1 lingurita sare.
  • Crema:
  • 1-2 cepe,
  • 1 ardel gras ( sau capia) rosu, da bine in clatita :)
  • 200 gr. sunca sau salam taiat sub forma de suvite,
  • 1 cutie (200 gr)crema branza,(gen Philadelfia)
  • 1 lingurita unt/margarina sau ulei, pentru prajit
  • Cascaval pentru ras deasupra (optional)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt).

Se lasa 30-35 min la 200 grade

Va iesi o clatita mare cat tava, la incep va fi mai umflata un pic, dar isi pierde din volum imediat ce ai scos-o din cuptor.

O lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp facem compozita (crema) astfel:

-intr-o tigaie, undim ceapa in 1 lingurita unt sau ulei dupa care adaugam peste ceapa ardelul taiat cubulete si dupa cateva minute punem sunca/salamul, taiat suvite.

-cand toate s-au undit, luam tigaia de pe aragaz si asteptam sa se raceasca dupa care adaugam crema de branza.

-punem compozitia astfel obtinuta peste clatita, rulam clatita sub forma de rulada si punem deasupra cascaval ras (optional) si mai punem 15 min la cuptor la 200 grade sa se topeasca cascavalul.

- se poate manca rece, calda.

- se poate pune la congelator

Este un aperitiv extraordinar si bun la gust si aspectos.

Compozitia din clatita poate fi facuta dupa imaginatie si cu ciuperci sau alte ingrediente.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise