Clatite aperitiv cu piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 clatite:
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 30 g unt sau margarina pentru uns tigaia
  • Umplutura:
  • Jumatete de piept de pui dezosat
  • Un ardei capia rosu
  • 200 gr ciuperci
  • 150 gr cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte, pana se obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).

Se incinge o tigaie la foc potrivit si se coc clatitele.

Umplutura o pregatim asa:

In uleiul de masline incins punem la cali pieptul de pui taiat cubulete mici,apoi ardeiul si ciupercile si asezonam dupa gust.

La amestecul rezultat adaugam jumatate din cascavalul ras si umplem clatitele formand rulouri. Le punem in tava antiaderenta si presaram cascavalul ras deasupra.

Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise