Clatite aperitiv cu piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 clatite:
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 30 g unt sau margarina pentru uns tigaia
  • Umplutura:
  • Jumatete de piept de pui dezosat
  • Un ardei capia rosu
  • 200 gr ciuperci
  • 150 gr cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte, pana se obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).

Se incinge o tigaie la foc potrivit si se coc clatitele.

Umplutura o pregatim asa:

In uleiul de masline incins punem la cali pieptul de pui taiat cubulete mici,apoi ardeiul si ciupercile si asezonam dupa gust.

La amestecul rezultat adaugam jumatate din cascavalul ras si umplem clatitele formand rulouri. Le punem in tava antiaderenta si presaram cascavalul ras deasupra.

Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise