Clătite cu brânză și mărar gratinate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 2 cești făină - 200 g,
  • 2 cești lapte - 300 ml,
  • 2 cești apă minerală - 300 ml,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 2-3 linguri ulei.
  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g smântână,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • 50 g unt,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 g cașcaval.

Mod de preparare

Începem cu prepararea clătitelor.

Batem bine cele 2 ouă cu mixerul.

Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală.

Amestecăm bine după fiecare ingredient.

Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute.

Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte.

Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii.

Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite.

Compoziția este pentru 12 clătite.

Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar.

Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).

Umplem clătitele cu amestecul de brânză.

Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat.

Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă.

Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici.

Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită.

Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.

Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise