Clatite cu branza si spanac , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite : 100 ml apa minerala , 150 ml lapte degresat , 2 linguri iaurt , 3 linguri ulei de palmier , un pic de sare , 3 albusuri , 150 g faina integrala sau faina alba .
  • Pentru umplutura : 500 g branza dulce degresata , 2 albusuri de ou , 300 g spanac , un pic de sare
  • Pentru sos : un pic de sare de mare, 2-3 frunze busuioc si cimbru verde , 300 g pulpa rosii .

Mod de preparare

Se pun albusurile si putina sare intr-un castron si se bat bine apoi se adauga uleiul de palmier , iaurtul , laptele si faina cernuta , amestecand usor pentru a nu se forma cocoloase .

Intr-o tigaie antiaderenta , se prajesc clatitele si se asaza pe un platou .

Branza se amesteca cu albusurile si spanacul fiert si scurs . Se presara putina sare si se umplu clatitele apoi se asaza intr-o tava unsa cu un strop de ulei si se baga in cuptorul bine incins . Se lasa sa se rumeneasca aproximativ 30 minute .

Intre timp , se prepara sosul de rosii din pulpa de rosii , un pic de sare , cimbru si busuioc . Se pun toate la fiert si se lasa sa scada la jumatate .

Clatitele se servesc cu sosul de rosii presarat deasupra .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise