Clatite cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 clatite simple
  • 500 g ciuperci
  • 50 g ceapa
  • 50 ml untdelemn
  • 50 ml vin
  • o foaie dafin
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • marar verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Calim in ulei ceapa taiata marunt si adaugam apoi ciupercile bine spalate si taiate felii, ½ ligurita rasa de sare, un varf de cutit piper macinat, foaia de dafin si vinul. Le calim acoperite, pana cand scade apa ce o lasa si se inmoaie. Daca e nevoie, adaugam putina apa, pana ce se fierb bine. Cand sunt gata, trebuie sã fie bine scazute. Luam cratita de pe foc, adaugam marar si smantana, amestecand bine. Clatitele, preparate in prealabil si pastrate calde, se umplu cu aceasta compozitie, impachetandu-le ca pe sarmale. Le asezam intr-un vas Jena uns cu unt si le presaram cu cascaval. Introducem vasul in cuptor pentru 10 min. inainte de a le servi la masa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise