Clatite cu ciuperci si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru claite :
  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 1 cana faina
  • sare
  • ulei
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg carne de vita
  • 1 borcan ciuperci feliate
  • 5 - 6 cepe
  • 200 g smantana sau iaurt
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pentru clatite : bati ouale cu un praf de sare, adaugi laptele, apoi faina in ploaie, pui si putin ulei si omogenizezi compozitia. Prajesti apoi clatitele in ulei incins. Pregatesti apoi si umplutura : tai marunt ceapa, o calesti in ulei, adaugi ciupercile scurse si spalate, le prajesti pe toate impreuna pana se inmoaie, apoi pui si carnea de vita tocata. Potrivesti de sare si piper si lasi compozitia pe foc pana se patrunde carnea. Umplii fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, le lasi apoi pe toate intr-o tava unsa cu ulei sau unt si le dai la cuptor, la foc mediu, pentru jumatate de ora. Cand sunt gata, le scoti pe o farfurie si le stropesti cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise