CLATITE CU NUCA SI ALBUS

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite: 3 oua, o budinca de vanilie, 250 ml apa minerala, 300 g faina, sare
  • Pentru crema: 300 g nuca macinata, 150 ml lapte, 5 linguri zarahr si esetnta de rom, un cub unt
  • glazura 3 albusuri si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul de clatite se prepara din ingredintele mai sus amintite si se coc clatitele.

Crema se face astfel, se pune la fier laptele cu esenta de rom, cubul de unt si zaharul. Cand laptele fierbe se adauga nuca si se lasa la feirt pana se face o crema groasa.

Se umplu clatitele si se ruleaza. Se aranjeaza intr-o tava de iena unsa cu unt si se introduc la cuptor 5 minute.

3 albusuri si 6 linguri de zahar se bat pana se obtine spuma.

Aceasta spuma se aseaza peste clatitele scoase din cuptor si se mai lasa la cuptor inca 15 minute pana se intareste albusul si devine maroniu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise