Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clătite:
  • 100 g făină albă
  • 50 g pudră de roșcove
  • un ou
  • 50 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 20 ml ulei de porumb
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema de brânză:
  • 200 g brânză cremoasă de vaci
  • 50 g iaurt
  • 70 g coacăze
  • 25 g zahăr pudră
  • o păstaie de vanilie
  • Ingrediente ganache:
  • 70 g ciocolată neagră
  • 120 ml smântână dulce
  • 20 g unt
  • Pentru decor:
  • ciorchini de coacăze roșii
  • physalis
  • mentă proaspătă

Mod de preparare

Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă.

Am conectat Panini Maker Breville la sursa de curent iar când a fost gata de treabă am copt câte șase mini-clătite deodată.

Pentru crema de brânză am mixat brânza împreună cu zahărul, conținutul păstăii de vanilie și iaurtul. La final am încorporat și coaczele cu ajutorul unei spatule.

Am pregătit apoi ganache-ul de ciocolată omogenizând ciocolata și untul în smântâna dulce. Se poate pregăti pe bain marie sau direct pe sursa de căldură dacă folosiți un vas cu fund stratificat.

Am montat prăjiturelele alternând câte o mini-clătită, cremă de brânză așezată neglejent și hanache. Stratul final - puțină cremă de brânză și un ciorchine de coacăze roșii.

Am păstrat prăjiturelele la frigider pentru aproximativ 30 de minute și le-am servit cu... maximă poftă! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise