Clatite cu sos de sunca la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua.
  • 250 gr faina.(eu pun din ochi)
  • 500 ml lapte.
  • 100 ml apa minerala.
  • 1 ceapa potrivita.
  • 4 linguri de smantana.
  • 1 lingura unt.
  • piper, sare,nucsoara.(eu pun din ochi)
  • 300 gr sunca de Praga.(taiata cat mai subtire)
  • 300 gr cascaval ras.
  • 200 gr parmezan.
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline.

Mod de preparare

Se amesteca compozitia pentru clatite din:ouale,faina,300 ml lapte,100 ml apa minerala,dupa care se lasa putin sa se linisteasca compozitia.

Sosul cu care se ung clatitele, se face astfel:

Se toaca ceapa (foarte marunt)si se caleste intr-o lingura de unt peste care se presara niste faina si se mai caleste un pic.Se stinge cu 200 ml lapte si cele 4 linguri de smantana(numai daca este nevoie se mai adauga 100 ml supa).Se da in fiert sosul, dupa care se condimenteaza cu sare,piper si un pic de nucsoara,la care se adauga sunca taiata subtire,(fasiute cat mai mici)cascavalul Se incinge cuptorul. Se coc 10 clatite,care apoi se ung cu sosul pregatit in prealabil.Intr-un vas de yena se pun clatitele pe doua randuri,peste care se toarna restul de sos si se presara parmezanul si se pipereaza pe deasupra.Se baga la cuptor 30 minute.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise