Clatite gratinate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt clatite:
  • -4 oua intregi
  • 250g faina
  • 350ml lapte
  • 50g unt
  • sare,nucsoara
  • pt umplutura:
  • 100g gorgonzolla
  • 50g philadelphia
  • 20g unt
  • 50g parmezan
  • 150g prosciutto sau jambon feliat
  • pt decor
  • -parmezan ,cascaval ras
  • cubulete de unt

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pt clatite cu untul topit dar rece,si se trece la clasica preparare a clatitelor cat mai subtiri posibil,dupa indemanarea si priceperea gospodinelor!

Pregatim umplutura amestecand gorgonzolla cu philadelphia sau chiar batand cu mixerul deorece compozitiua se umfla;

Ungem clatitele cu crema obtinuita si asezam pe fiecare cate o felie de prosciutto;

O parte din clatite le rasucim in forma ruladelor,iar o alta parte le impaturim in patru!

Ruladele le taiem felii nu ft groase si umplem marginea unei tavi de yena usa cu unt,iar cele impaturite le suprapunem in mijlocul tavii!

Asezam,bucatile de unt presaram cu parmezan si cascaval ras deasupra le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute sau pana la gratinarea completa a acestora!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise