CLATITE PANE CU CARNE DE PUI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui;
  • 300 ml lapte;
  • 4 oua;
  • 1 cana cu faina;
  • 3 linguri de pesmet;
  • 1 ceapa;
  • 2 linguri smantana;
  • 300 grame mazare verde;
  • 100 grame unt;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru clatite,din lapte,2 oua,faina si se fac in asa fel incat sa iasa subtiri;

Carnea se spala,se curata de pielite,se taie bucati;

Ceapa se curata, se toaca,se pune la calit in ulei,iar cand este aproape gata, se adauga carnea,care se lasa sa se rumeneasca putin;

Se scurge de ulei,iar cand s-a racit se da prin masina de tocat,iar compozitia rezultata se freaca cu smantana;

Se asezoneaza compozitia,cu aceasta urmand sa umplem clatitele;

In mijlocul fiecarei clatite,se pune cate 1-2 linguri de umplutura,se impacheteza,se trec clatitele prin ou batut,prin pesmet si se pun la rumenit in ulei,cate 3-4 minute pe fiecare parte;

Mazarea se pune la fiert in apa cu sare,iar cand este gata se scurge de apa si se pune la calit,pentru 5 minute in unt;

Pe un paltou se pun clatitele intr-o parte,in cealalta se pune mazarea,iar peste preparat se presara marar tocat,servindu-se preparatul cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise