Clătite pufoase reţetă cu pepene galben

Clătite pufoase reţetă cu pepene galben

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingura zahar ( eu, cum ati observat poate, in ultimul timp folosesc Green Sugar)
  • 7 linguri faina
  • 1 cana cu lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Din aceste ingrediente am facut 9 clatite. Dublati cantitatile daca doriti mai multe.
  • Pentru umplutura/sos
  • 3 felii mari de pepene galben copt bine (eu am avut un pepene de 2 kg din care am folosit aprox un sfert)
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Vin cu inca o reteta de clatite, de data aceasta niste clatite pufoase cu o umplutura si un sos de pepene galben. Daca va place pepenele galben e greu sa rezisti unui asemenea desert.

Pentru prepararea clatitelor am folosit noul meu ajutor in bucatarie Panini Maker Breville util atat pentru clatite clasice, pancakes sau pentru a prepara rapid sandwich-uri delicioase.

Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel.

Conectam aparatul Panini Maker Breville la priza si dupa ce s-a incalzit (se aprinde ledul verde), punem cu un polonic din compozitia de clatite pe plita aparatului si apasam capacul.

Pentru fiecare clatita procedam la fel lasand capacul apasat timp de 2-3 minute.

Luam clatitele din aparat cu o spatula de plastic sau silicon ca sa nu zgariem plita.

Pentru umplutura, taiem feliile de pepene cubulete mici si le punem intr-un vas impreuna cu untul si zaharul.

Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute adaugand la final zaharul vanilat.

Umplem clatitele cu acest sos cu pepene galben stropind apoi clatitele si deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise