Clatitele~Cappuccino~ "Dragostea nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa!"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 gr faina alba
  • 3 oua (proaspete, de preferat de casa)
  • 350 ml lapte rece
  • 250 ml Cappuccino rece (2 plicuri Cappuccino Clasic)
  • Optional: ulei

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250ml apa, dizolvam intr-o cana cele 2 plicuri de Cappuccino(eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu diferite arome). Punem Cappuccino la racit pentru ca trebuie sa-l incorporam rece in aluat.

Intr-un bol incapator adaugam: faina, ouale, uleiul, Cappuccino si in timp ce amestecam, adaugam laptele. Nu necesita sa adaugam zahar in aluat,este destul de dulceag de la Cappuccino. Dupa ce am amestecat bine aluatul, fara sa facem cocoloase, pregatim tigaia pentru a coace clatitele.

Folosim un polonic de dimensiune medie, pentru a face clatite potrivite, nici groase, nici subtiri.

Pentru prezentare, am umplut clatitele cu dulceata de gutuisi am presarat nuca de cocos peste ele.

O reteta reusita, un gust deosebit!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise