Clisă friptă şi pită picurată

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • slănină de porc, câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor
  • o ceapă zdravănă
  • pâine sau pită
  • sare
  • un foc în aer liber
  • nişte beţe lungi
  • pălincă - obligatoriu

Mod de preparare

Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.

Slănina se crestează în cîteva locuri până aproape de şorici şi apoi se înfinge bine în băţul lung şi ascuţit. Băţul îl veţi găsi, cu siguranţă, în natură.

Când focul e gata încins se pune slănina la foc, învârtind beţele din când în când pentru a se rumeni frumos. Când slănina pusă pe foc începe a se rumeni şi a picura, se ia de pe foc şi se picură cu atenţie peste felia de pâine puţin, după care se pun iar pe foc. Separat de zdrobeşte ceapa cu pumnul şi se iau bucăţele din ea pe care le vom pune pe câte o felie de pâine. Se ia apoi slănina de pe foc şi se picură peste ceapa pusă pe pâine. Se repetă operaţiunea descrisă până când slănina e numai bine rumenită şi picurată.

Se serveşte caldă, la faţa locului, direct lângă foc şi se drege cu câte un pahar de pălincă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise