Coaste aromate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg coaste porc proaspete
  • 3 fire cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 3 fire salvie
  • 4 catei usturoi
  • 1 fir ardei iute
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava)
  • 200ml vin rosu
  • 100ml apa
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.

Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca cat mai marunt. Se pun toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.

Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’. Astfel vom avea o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa. Eu am servit-o cu garnitura de cartofi piure.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise