Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: 400 g faina, 1 ou.
  • Umplutura: 300 g branza de vaci, 2 galbenusuri, 100 g unt pentru uns coltunasii, zahar, sare, smantana.

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varfului unui cutit pana se incorporeaza toata faina. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta cu mana pana nu se lipeste de degete si nici de planseta. Daca coca este prea moale sau lipicioasa, se mai adauga putina faina. Cand este gata, se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupeaza discuri cu un pahar sau cu o forma speciala din tabla sau din material plastic.Dupa ce foaia se imparte in patrate sau discuri, aceasta se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu cele 2 galbenusuri, cu putin zahar si sare dupa gust, dupa care coltunasii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute in apa multa intr-o cratita mare cu capac. Dupa ce s-au pus coltunasii la fiert in apa clocotita, se amesteca imediat cu o lingura din lemn ca sa nu se lipseasca intre ei, apoi se acopera cu un capac. Din momentul in care coltunasii s-au ridicat deasupra, se micsoreaza focul si se mai fierb 10-15 minute. Se strecoara apoi in strecuratoare, se limpezesc cu apa calda, se scurg bine, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise