Compot de cirese rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar (cam 3 linguri de zahar la un borcan )
  • conservant
  • borcane de 800 gr

Mod de preparare

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.

Borcanele se spala cu apa fierbinte si se scurg de apa.

Se umplu cam pe jumatate cu cirese .

Apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.

Rasturnati fiecare borcan de apa intr-un vas mai mare, insa tineti cu degetele ciresele sa nu cada si ele.

Puneti 2 borcane de apa in plus fata de cate aveti cu cirese.

La fiecare borcan de apa se pun 3 linguri de zahar rase.

Apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste, apoi inchideti aragazul.

Puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.

Inchideti bine capacele borcanelor apoi inveliti fiecare borcan in hartie (mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).

Le asezati intr-o cratita mai larga, puneti apa cam pe 3 sferturi, acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie, apoi le puneti pe foc la sterilizat.

Le lasati cam 40-50 de min (eu le las pana incepe sa crape putin ciresele in locul de unde ati rupt codita).

Cand sunt gata inchideti aragazul si le acoperiti cu o patura.

A 2 a zi le dati la loc racoros.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise