COMPOT DE MERE SI GUTUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • gutui
  • zahar (4 linguri cu varf pentru fiecare borcan)
  • apa
  • 1 bat de scortisoara
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Merele si gutuile, se spala, se taie in bucatele si se pun in borcane.

Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de zahar la borcan, zeama de lamaie si cu scortisoara) si se da in clocot pana se topeste zaharul. Apoi se toarna fierbinte peste bucatile de mere si gutui, se pun capacele si apoi se pun intr-o oala cu apa si se sterilizeaza 20 min din momentul in care clocoteste apa. Bornanele se racesc in apa in care au fiert pana a doua zi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise