Compot de struguri albi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • boabe de struguri(eu am folosit struguri albi)....este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta.
  • zahar(eu am folosit 1 lingura rasa la un borcan de 800 ml si asta din doua considerente.....strugurii au fost foarte dulci si pe deasupra prefer dulceata strugurilor decat a zaharului)
  • zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.
  • apa

Mod de preparare

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.

Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).

Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului).

Capacim.

Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.

Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.

Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.

Usor,ce spuneti?

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise