Conopida cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana
  • marar verde 2 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se tine in apa cu putin otet sau zeama de lamaie ca sa ramana alba.

Rosia , ceapa si ardeiul se curata si se spala apoi se taie feliute si se pun la calit in doua linguri de ulei pina devin sticloase.

Adaugam conopida, sare , piper si o canita cu apa si lasam sa fiarba bine.Se poate adauga si un cartof taiat cubulete, langa conopida.

Cand a fiert conopida, amestecam smantana cu o lingura faina si putina apa daca mai este nevoie si o turnam peste conopida. Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam mararul verde tocat.

Conopida se poate servi cu piept de pui la gratar, cu friptura sau chiftelute.

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise