Conopida cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana
  • marar verde 2 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se tine in apa cu putin otet sau zeama de lamaie ca sa ramana alba.

Rosia , ceapa si ardeiul se curata si se spala apoi se taie feliute si se pun la calit in doua linguri de ulei pina devin sticloase.

Adaugam conopida, sare , piper si o canita cu apa si lasam sa fiarba bine.Se poate adauga si un cartof taiat cubulete, langa conopida.

Cand a fiert conopida, amestecam smantana cu o lingura faina si putina apa daca mai este nevoie si o turnam peste conopida. Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam mararul verde tocat.

Conopida se poate servi cu piept de pui la gratar, cu friptura sau chiftelute.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise