Conopida cu sos de smintina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg conopida, 1 kg sos de smantana, sare, otet, dupa gust.
  • Pentru 1 kg sos: 80 g faina, 1 I lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.

Mod de preparare

Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se tine in apa rece cu sare si otet circa o ora. Se spala apoi si se pune la fiert in apa cu sare. Cind conopida a fiert se scurge, se adauga sosul de smantana si se mai fierbe inca 10 minute. Se potriveşte gustul si se serveste calda in farfurie sau pe platou.

Sosul: Făina cernută se desface în puţin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana şi se amestecă. Se strecoară compoziţia, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menţine la cald. Se serveşte la preparate din legume şi carne.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise