Conopida la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida mai mare-1kg
  • ulei-5ml
  • unt-50gr
  • pesmet-30gr
  • smantana-150gr
  • 4oua
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

conopida se desface in buchetele,se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.se strecoara si se lasa un pic la racit.intr-o cratita,sau vas iena,se pune ulei cat sa acopere fundul cratitei,se presara pesmet peste tot,si se aseaza jumatate din conopida.peste ea,se pun bucati de unt si 3-4linguri smantana.se adauga sare si piper.apoi se pune restul de conopida,se niveleaza,si se toarna ouale batute ca pt. papara in care in prealabil s-a turnat smantana ramasa.se serveste ca atare,sau ca garnitura. Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise