Cornulete cu nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 albusuri
  • - 250 gr.zahar pudra
  • - 300 gr.sambure de nuca macinat
  • - 200-250 gr. nuca zdrobita( eu o zdrobesc cu sucitorul pe blat)

Mod de preparare

Cum stim cu totii, foarte frecvent ne raman albusurile dupa ce facem ceva prajitura sau tort la care folosim doar galbenusul, si grijulii din fire, albusurile le depozitam in frigider in asteptarea unei sclipiri.

Aceasta este o reteta prin care aduc o idee cum sa folosim albusul:

- Albusurile le batem spuma adaugand incet zaharul pudra si nuca macinata.

Pe un blat punem nuca zdrobita si cu lingura punem putina compozitie (poza 1) se presara cu nuca si se formeaza cornulete care se pun la cuptor la 150 grade 10-15 min. Se scot din tava doar cand se racesc de tot.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise