cornulete cu nuci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de margarina (unt
  • untura)
  • 6 linguri de apa clocotita
  • o lingurita de otet
  • 350 g. faina
  • ~ 500 g.nuci macinate
  • arome

Mod de preparare

Se freaca margarina cu apa, otetul, se adauga faina si nucile macinate si aromele (rom, vanilie).

Se formeaza baghete de aluat de grosimea unui deget, se portioneaza la ~ 5 cm. sau se face o foaie de grosimea un cm si se portioneaza cu formele de fursecuri.

Se coc la foc potrivit timp de ~15 min dupa care se tavalesc in zahar pudra vanilat.Sunt foarte bune si nu prea dulci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise