Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat:1 cana untura topita;4 cani cu faina;1 ou+1 galbenus;2 linguri cu zahar;1 cub drojdie de bere;1 cana lapte dulce
  • pentru umplutura:
  • * 5 linguri marmelada * 10 nuci tocate* coaja de lamaie,
  • * esenta de rom

Mod de preparare

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.

2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.

3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o ora.

4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.

5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise