Coronita din coaste de miel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg coaste de miel
  • 1 pahar vin alb
  • 1 catel usturoi
  • condiment pentru miel
  • foi dafin
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • chilli
  • cimbru
  • Garnitura:
  • cartofi
  • patrunjel verde
  • 3 lingurite de miere
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Se face o marinata din : 2 linguri ulei de masline, condiment pentru miel, rozmarin, miere, chilli, cimbru cu care se ung costitele pe ambele parti dupa care se dau 2 ore la rece sa se patrunda aromele.

Se aseaza costitele intr-o tava, se toarna paharul de vin, putin ulei de masline, un pahar de apa, cateva foi de dafin, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 50 de minute (daca este cazul se mai completeaza cu apa) dupa care se ia folia jos, si se mai lasa putin la cuptor pentru a se rumeni costitele.

Intre timp ce costitele sunt la cuptor se pregatesc cartofii. Se pun cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, avand grija sa nu se sfarame. Cand sunt fierti, se strecoara apa si se calesc in unt topit, se adauga frunze de patrunjel taiate marunt si se serveste cald. Pofta Buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise