Cosulet cu surprize

Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 4 linguri de untura
  • - ½ pachet de unt
  • - 4 linguri de smantana
  • - 4 galbenusuri
  • - Coaja rasa de la o lamiae
  • - 1 plic praf de copt
  • - Faina cat cuprinde(aprox. 400g)
  • Umplutura:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 g nuca
  • - 1 esenta rom

Mod de preparare

Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cu mixerul.

Cu o lingura de lemn se adauga apoi nuca, amestecand usor apoi esenta de rom.

Peste aluat, in cosulet se adauga un varf de lingura de dulceata (preferabil acrisoara) si apoi se pune crema.

Se coace la 180 de grade C, aprox. 30 de min.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise