Cosulete cu crema de branza si lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg aluat foetaj
  • 4 oua
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 ml frisca batuta
  • 5 linguri de zahar tos
  • o lamaie mica sau 1/2 lamaie mare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • facultativ: fulgi de ciocolata, stafide, fructe glasate sau orice alt ornament

Mod de preparare

Cosuletele: aluatul se taie patrate sau cercuri (dupa preferinta) cca 6-7 cm latura sau diametrul. acestea se muleaza pe exteriorul unor forme metalice de savarina care se asaza in tava cu gura in jos. Se coc in cuptor pana se rumenesc frumos. Se scot cosuletele de pe forme si se lasa la racit.

Crema: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul tos se amesteca pe baie de aburi pana devin o crema de consistenta maionezei (apa sa nu dea in clocot ca se risca obtinerea unei omlete). Se raceste putin si apoi se incorporeaza branza dulce, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se umple fiecare cosulet jumatate cu crema si jumatate cu frisca. Peste frisca puteti orna cu fulgi de ciocolata, stafide, fructe glasate sau orice alt ornament va place.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise