Cosulete de primavara cu branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 foi de foietaj tip foi;
  • Cateva ridichi;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 150 g branza;
  • 1 lingura unt;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Putin ulei;
  • Optional: 1 lingurita de iaurt.
  • Pentru decor: cateva frunze de salata.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iartul, ceapa tocata marunt si putina sare.

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se indeparteaza orezul, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Puteti folosi ridichi taiate pe post de capacele.

Pentru decor, folositi si cateva frunze de salata.

Acest aperitiv se poate servi alaturi de alte preparate, intr-un cadru festiv.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise