Cotlet cu legume la gratar

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 500 g cotlet porc
  • 2 ardei
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 ceapa (optional)
  • o bucatica mica de unt (optional)
  • 4 linguri ulei de masline aromat
  • 50 ml vin
  • 2 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

Cotletele de porc le ungem cu putin unt, le frecam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-un bol si turnam peste ele vinul si usturoiul pisat, acoperim vasul si dam la frigider cateva ore. Legumele le curatam, dovleceii si rosiile le taiem rondele groase cam de 0.5cm, ardeii ii taiem fasii, iar ceapa pe jumatate. Asezam pe gratar legumele si cu o pensula le ungem cu ulei de masline pe fiecare parte.

Intoarcem legumele de cateva ori, pana cand sunt patrunse, dar putin al dente :). Cand legumele sunt gata, le punem intr-un bol acoperit, le condimentam cu sare, piper si cimbru.

Scoatem carnea de la frigider si o frigem pe gratar, cateva minute pe fiecare parte, pana este rumenita.

Mai multe retete gustoase din Bucataria Furnicutilor gasiti aici.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise