Cotlet de porc cu cartofi la capac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 2 cotlete mai mari
  • o capatana mai mica de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 cartofi
  • cimbru sau rozmarin (pentru a aroma cartofii)
  • boabe de piper
  • patrunjel
  • condimente pentru carne de porc
  • optional jumatate de pahar de vin rosu
  • 2 cubulete de unt

Mod de preparare

Se pun 3 linguri de ulei in tigaie la incins, apoi se adauga usturoiul pisat si se prajeste un pic in ulei.

Se bate putin carnea(pentru fragezime), se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de porc si se pune in tigaie la rumenit.

Atentie NU INTEPATI CARNEA cand se afla in tigaie pentru ca isi pierde suculenta, este de preferat sa o intoarceti cu o paleta. Cand s-a rumenit puneti apa, cartofii taiati cuburi mari si cimbrul (apa trebuie sa acopere cartofii).

Se lasa la fiert sub capac pana cand s-au fiert cartofii.

Se serveste cu o ploaie de patrunjel si 2 cubulete de unt peste friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise