Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 1 lingura de musta
  • 1 lamaie (numai zeama)
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri de ulei
  • Sare, piper
  • Garnitura
  • 250 g couscous
  • 500 ml apa
  • Ceapa medie
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust.

Cotletele se tavalesc in acest sos si se aseaza in punga (pentru fripturi ) restul sosului se desarta in punga , se leaga si se pune cateva ore la frigider, dupa care se aseaza in tava se inteapa punga cu o scobitoare din loc in loc si se introduce in cuptor. Se coace 40-50 minute, dupa care se taie punga si se rumeneste inca 10 minute.

La garnitura, calim ceapa taiata marunt in ulei adaugam boiaua , cuscusul, sarea se amesteca de cateva ori, apoi turnam apa, se lasa sa se fiarba 10 minute se stinge focul si se acopera cu un capac, va absorbi toata apa ramasa. Se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste cu salata de sfecla sau cu alta muratura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise