COTLET DE PORC CU GARNITURA DE DOVLEAC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (1 portie):
  • 50g.unt,
  • 300g.dovleac,
  • 50g.ceapa,
  • 1 lingura mazare verde,
  • 7 fire cimbrisor,
  • 1 cotlet de porc (250g.),
  • 150ml.supa de carne,
  • 1 1/2 lingura otet de mere,
  • 1 lingura ulei,
  • putin zahar,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se taie in bucati mici 40g. unt, se pun pe o farfurie si se congeleaza.

2. Se curata dovleacul de coaja si de seminte, iar miezul se taie in cubulete.

3. Cotletul se bate putin, se sareaza, se pipereaza si se frige in restul de unt.

4. Se caleste ceapa taiata sferturi in ulei incins, se adauga dovleacul, mazarea verde, zaharul si se calesc impreuna. Se toarna supa de carne si se lasa sa fiarba 7 minute. Se adauga sare, piper, cimbrisorul tocat si otetul de mere.

5. Se serveste cotletul cu garnitura alaturi si cu bucatele de unt (congelat) deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise