Cotlet de porc tiganesc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Cotlet de porc cu os - 1,800kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg
  • Ulei 0.100 L
  • Gogosari otet 0,100kg
  • Sare,piper,
  • Faina de grau,0.050kg
  • Patrunjel verde 1 legatura.
  • Cimbru si oregano uscat.

Mod de preparare

Pregatire:

Cotletul se transeaza in 20 de bucati,cate doua la portie,

Kaizerul se taie julien,

Ceapa se toaca,

Castravetii se curata de seminte si se toaca in cuburi mici

Gogosarii se taie julien,

Faina se cerne.

Preparare:

Feliile de cotlet se bat pe o parte pentru infragezire,nu se intind,se dau prin faina si se pun in tigaia cu uleiul infierbantat.Daca nu incap toate se fac pe rand.Nu se prajesc de tot,trebuie doar sa se albeasca.Se scot in alt vas,iar in tigaie se pune kaizerul sa se rumeneasca.Cand s-a rumenit se adauga ceapa si 5 minute mai tarziu se adauga castravetii murati.Se adauga si gogosarii.Daca incap in tigaie se pun cotletele,daca nu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptor,impreuna cu sosul tiganesc.Se mai adauga 150ml de supa de oase sau apa.Se continua fierberea innabusit pana se leaga sosul,se condimenteaza.

Servire:

Cotletul se pune pe farfurie impreuna cu sosul format din castraveti si kaizer.Se presara patrunjel proaspat tocat.Se serveste fierbinte cu orice tip de garnitura.

Carnea trebuie sa fie moale,sosul putin acrisor,aromat de la cimbru si oregano,kaizerul usor crocant in contrast cu castravetii moi si acrisori.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise