Cotlete de vitel (manzat) kashmiri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel,
  • 600 ml lapte,
  • 1 baton de scortisoara,
  • 1/2 lingurita boabe de marar,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru,
  • 3 boabe de cardamom,
  • 1 lingurita sare,
  • 150 ml lapte condensat (neindulcit),
  • 150 g iaurt,
  • 2 linguri faina,
  • 1 lingurita boia,
  • 1 lingurita ghimbir ras,
  • 1/2 lingurita usturoi presat,
  • ulei,
  • menta proaspata,
  • lamai verzi.

Mod de preparare

Curatati cotletele si asezati-le intr-o cratita mare. Adaugati laptele, scortisoara, dafinul, cardamomul, boabele de marar, piperul (boabe) si sarea, puneti-le pe foc si lasati-le sa dea in clocot.

Fierbeti-le, apoi, la foc mic 10-15 minute, pana ce laptele scade cam la jumatate. Adaugati laptele condensat si lasati cotletele sa mijoteasca, pana ce se patrund bine si se evapora laptele. Amestecati iaurtul cu faina, boiaua, ghimbirul ras, usturoiul presat si un varf de cutit de sare.

Scoateti cotletele din cratita, indepartati toate mirodeniile care s-au lipit de ele si dati-le prin amestecul de iaurt si condimente.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, faceti focul mai mic si prajiti pe rand cotletele (cate 4), intorcandu-le ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Decorati-le cu crengute de menta si sferturi de lamaie si serviti-le calde, cu o garnitura de orez.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise