Cotlete pane în stil portughez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cotlete cu os
  • 6-7 cãtei de usturoi
  • sare, piper, boia dulce
  • vin alb
  • ulei sau unturã pt. prãjit
  • 2-3 ouã
  • pesmet
  • cimbrisor

Mod de preparare

Am pregãtit niste cotlete cu os de porc ( pot fi si de vacã) asa cum se obisnuieste la tarã la portughezi ; am tinut carnea o noapte în marinatã apoi am scurs-o bine de lichid...de obicei se serveste cu cartofi prãjiti, eu am optat pt. orez :)

1)Condimenteazã cotletele cu sare groasã, piper negru si o linguritã de boia dulce.

Adaugã usturoiul tãiat feliute, vinul cât sã acopere carnea si cimbrisorul.

Lasã la marinat câteva ore.

2)Scoate carnea si scurge-o bine de lichid.

Într-o farfurie se bat ouãle ; în alta se pune pesmetul.

Cotletele se trec prin ouã apoi prin pesmet si se prãjesc în uleiul fierbinte.

Se scot pe hârtie absorbantã.

Se servesc imediat, noi am servit cu orez sãlbatec.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise