Couscous cu fructe de mare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g couscous
  • 270 g fructe de mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 lg ulei de masline
  • 30 g unt
  • sare
  • vegeta

Mod de preparare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de apa fierbinte. Se lasa la fiert 9 minute. Dupa ce se absoarbe apa, se aduga untul si condimentele. Se amesteca, se stinge focul si se lasa pe aragaz sub capac.

Intr-o tigaie tapetata cu ulei se adauga ardeiul si morcovul tocati si se calesc putin. Ulterior se adauga fructele de mare, care in prealabil au fost decongelate si spalate bine. Se lasa la calit, adaugandu-se din cand in cand apa fierbinte si condimentandu-se dupa gust.

Dupa ce legumele si fructele de mare s-au fragezit, aceast amestec se adauga in wok, peste couscous. In wok se mai adauga putina apa fierbinte si se mai lasa la fiert timp de cateva minute, acoperite de capac.

Se serveste ca atare sau se adauga putina zeama de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise