COVRIGI CU MAC

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g Faina
  • 3/4 dintr-un pachet de drojdie
  • 250ml lapte caldut
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de canita de ulei.

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul si se amesteca pana cand compozitia nu se mai lipeste de pereti vasului. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit,modelam covrigii si ii mai lasam cca 10 min la dospit gata modelati.

Se dau apoi in apa fiarta unul cate unul,se aseaza in tava,se presara mac si se dau la cuptor cca 20 min.la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise