COVRIGI CU MAC

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g Faina
  • 3/4 dintr-un pachet de drojdie
  • 250ml lapte caldut
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de canita de ulei.

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul si se amesteca pana cand compozitia nu se mai lipeste de pereti vasului. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit,modelam covrigii si ii mai lasam cca 10 min la dospit gata modelati.

Se dau apoi in apa fiarta unul cate unul,se aseaza in tava,se presara mac si se dau la cuptor cca 20 min.la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise