cozonac ardelenesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte,6 linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa.
  • pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Mod de preparare

in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.

se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea,se amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele caldut 5 minute,se aesteca iar si se pune lapte pana se formeaza o coca (nici vartoasa nici prea moale)coca se framanta circa 20 minute adaugand cate o lingura de ulei,apoi se lasa la crescut 30-45min.Dupa ce coca este pusa pa crescut acoperita cu un prosop de bucatarie se pregateste umplutura.

Coca rezultata se imparte in 2 sau in 3 (dupa preferinte daca se imparte in 2,cozonacul o sa iasa mai gros ) se intinde pe masa de bucatarie unsa cu putin ulei si se umple,apoi se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu ulei si putina faina se pedeasupra se unge cu oul ramas care se bate bine,cuptorul se incinge bine inainte ,se lasa la cuptor circa 30 minute(pana se rumeneste bine) se serveste caldut sau rece dupa preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise