Cozonac de la bunica mea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1Kg faina
  • 1 ½ l lapte
  • 400g zahar
  • 1 lingurita sare galbenusurile de la 4 oua
  • 300g grasime( amestec din unt, untura si ulei)
  • 50g drojdie
  • coaja de lamiie
  • vanilie
  • rom

Mod de preparare

1 Kg faina cernuta se pune in lighean,

Se face la mijloc adincitura in care se toarna un pic de lapte in care s-a dizolvat 50g drojdie cu putin zahar.

Se framinta, se bate de masa pina face bule in aluat.

Se lasa la crescut.

Se adauga 4 galbenusuri in drojdia crescuta.(maia), apoi se adauga½ l lapte + 400g zahar se incalzeste pefoc+ coaja de lamiie+1 lingurita de sare+ vanilie, bineinteles dupa ce s-a mai racorit.

Se incorporeaza 300 de grame grasime calda care se toarna incet incet.

Se framinta coca

Se lasa la crescut in faza 1.

Se ung tavile dupa care se intinde coca si se adauga umplutura cu nuci fierte in lapte, stafide cacao, sau mac ori rahat… se ruleaza se asaza in tavi si se face cresterea faza 2.

Se unge cu galbenus de ou se adauga mac pe deasupra si se baga la cuptorul incins in prealabil .

Nu se deschide in timpul coptului pentru a nu se lasa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise