Cozonac de la bunica mea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1Kg faina
  • 1 ½ l lapte
  • 400g zahar
  • 1 lingurita sare galbenusurile de la 4 oua
  • 300g grasime( amestec din unt, untura si ulei)
  • 50g drojdie
  • coaja de lamiie
  • vanilie
  • rom

Mod de preparare

1 Kg faina cernuta se pune in lighean,

Se face la mijloc adincitura in care se toarna un pic de lapte in care s-a dizolvat 50g drojdie cu putin zahar.

Se framinta, se bate de masa pina face bule in aluat.

Se lasa la crescut.

Se adauga 4 galbenusuri in drojdia crescuta.(maia), apoi se adauga½ l lapte + 400g zahar se incalzeste pefoc+ coaja de lamiie+1 lingurita de sare+ vanilie, bineinteles dupa ce s-a mai racorit.

Se incorporeaza 300 de grame grasime calda care se toarna incet incet.

Se framinta coca

Se lasa la crescut in faza 1.

Se ung tavile dupa care se intinde coca si se adauga umplutura cu nuci fierte in lapte, stafide cacao, sau mac ori rahat… se ruleaza se asaza in tavi si se face cresterea faza 2.

Se unge cu galbenus de ou se adauga mac pe deasupra si se baga la cuptorul incins in prealabil .

Nu se deschide in timpul coptului pentru a nu se lasa.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise