Cozonac fara framantare

Reteta de cozonac fara framantare. Cozonac fara framantare reteta simpla si delicioasa. Cum faci acasa cozonac fara framantare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • - 200 gr unt
  • - 6 galbenusuri
  • -500 ml lapte dulce fiert
  • -200 gr zahar
  • -1 cub de drojdie
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente penru umplutura:
  • -500 gr nuca macinata
  • -4 linguri flori de trandafir de dulceata
  • -2 linguri cacao
  • -500 gr rahat
  • -100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Pentru uns:
  • -1 ou
  • -1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Reteta de cozonac fara framantare este una destul de simpla, cu rezultat grozav. Cozonacii ies moi, pufosi si aromati.

Se cerne faina, se pune intr-un vas.

In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza, apoi se toarna peste faina, se adauga galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen. Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale, se fac patru foi pe masa de lucru.

Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie. Eu am din anul trecut, le-am pregatit si le-am pus in frigider, se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita. Se pune amestec uscat din nuca macinata, cacao, zahar pudra cu aroma de vanilie, bucatele de rahat, se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.

Se lasa la crescut 20-30 de minute, apoi se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presara mac.

Se pun in tavi acoperite cu hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, primele10 minute. Apoi se reduce la 170 de grade si se continua coacerea inca 35-40 de minute.

Se taie dupa racirea completa.

Reteta de cozonac fara framantare este usor de facut si va invit s-o incercati. Sa aveti pofta, dragilor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise