Crap cu sos de smantana si hrean

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 1kg
  • 50g hrean
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 felii paine
  • 150g smantana
  • 1 lamaie
  • sare,piper

Mod de preparare

Cureti pestele,il speli bine, il portionezi si il fierbi 20 min in apa cu sare.Scurgi pestele si il pastrezi cald;intre timp prepari sosul din feliile pe paine inmuiate in smantana.Poti adauga lapte daca smantana este prea groasa.Cureti hreanul si il dai prin razatoarea mica.

Zdrobesti cu furculita miezul de paine inmuiat.

Amesteci intr-un caston smantana cu zaharul,hreanul si adaugi sare si piper dupa gust.

Stropesti pestele cu zeama de lamaie si il servesti impreuna cu sosul alaturi de garnitura de legume sau cartofi.Se decoreaza cu putin patrunjel tocat marunt.

Se serveste fierbinte

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise