Creier cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 4-5 persoane
  • * 800 gr creier de vaca
  • * 2-3 cepe
  • * 500 gr suc de rosii
  • * 2-3 catei usturoi
  • * 1 llingurita unt
  • * cimbru, sare, piper, vin alb, foi de dafin
  • * 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper, sare, 2 foi de dafin si putin otet. Se fierbe circa 20-25 minute la foc mic. Dupa fierbere se scoate si se adauga peste el sosul format din: ceapa tocata marunt si inabusita in unt , adaugandu-se peste ea vinul alb, sucul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper. La final se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste ca garnitura pilaf de orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise