Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cutie lapte condensat
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 70 ml apa
  • 1 cana cu zmeura

Mod de preparare

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si fundul si peretii cu caramel. apoi lasi deoparte.

Bati intr-un vas usor ouale cu lapte (ambele cutii), smantana, vanilia, sare, treci prin sita sa nu fie urme de ou, imparti compozitia in forme, le pui intr-o tava cu apa si la cuptor vor sta 40 min.

In acest timp, zmeura spalata o pui intr-un vas pe foc, iar dupa ce si-a lasat sirop, pasezi cu blenderul vertical, treci rezultatul prin sita, il pui din nou pe foc impreuna cu 1 lingura miere de albine,iar dupa ce s-a ingrosat putin, opresti focul.

Rastorni crema pe farfurii individuale si servesti cu sos de zmeura sau se poate servi direct din forme.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise