Crema de ciocolata la pahar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cantitati ptr 6portii de jumatate de pahar
  • 250 gr ciocolata amara 60% cacao
  • putina sare
  • 1/2 pahar de apa
  • 50 gr de unt
  • 4 oua despartite
  • 2linguri koniak sau rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1pachet ciocolata alba ptr ornat

Mod de preparare

Intr-un bol care se potriveste la cuptorul cu micro unde se pune ciocolata apa sarea si untul si se topesc.(se poate face si la ben-marin).

Se adauga galbenusele si koniakul si se amesteca bine.

Separat se bat albusele cu zahar spuma tare si se adauga la crema.Se imparte crema in pahare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.Se orneaza cu bucatele de cicolata alba si se serveste.Este un desert minunat preferatul copiilor.

Se poate face aceiasi crema cu gust de cafea-in loc de apa se adauga 1/2 de ceasca de cafea espreso sau cafea turceasca.

O alta varianta -cu gust de alune -se schimba untul cu unt cu gust de alune si astfel capata alt gust.

Deasemeni putem sa-i dam gust de halva -se schimba untul in crema de halva care este in comert si deasupra se ornamenteaza cu bucatele mici de halva.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise