Crema de dovlecei cu usturoi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei potriviti
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot, se scurg foarte bine si se lasa la racit.

Se prepara o maioneza astfel: se amesteca galbenusul de la un ou cu putina sare, lingurita de mustar, usturoiul pisat si ulei. Albusul se bate spuma si se adauga la final maionezei, rezultand o maioneza pufoasa.

Amestecam cu o lingura de lemn dovleceii scursi de apa si facuti piure, cu maioneza, si se mai adauga sare dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise